De Nieuwe Beer blijft bereikbaar tijdens de wegenwerken.

Kom solden shoppen voor gans het gezin!

Nieuwsflash
Intro
Intro

Start riolerings- en wegenwerken Gentstraat en zijstraten

Oostrozebeke voert samen met de gemeente Meulebeke, Aquafin en AWV riolerings- en wegeniswerken uit langs de N305 (Gentstraat) en zijstraten. Deze langverwachte werken starten op maandag 19 april 2021 (onder voorbehoud van weersomstandigheden of onvoorziene zaken). De aannemer start zowel op grondgebied Meulebeke aan de Meentakstraat als op grondgebied Oostrozebeke aan de Wakkensteenweg en werkt naar elkaar toe.

Bereikbaarheid

Omleidingen en bereikbaarheid

Tijdens de volledige duur van de werken zal het doorgaand verkeer tussen Meulebeke en Dentergem worden omgeleid via Tielt. Het doorgaand verkeer tussen Wakken en Tielt zal omgeleid worden via de gewestweg tussen Waregem en Deinze. Het verkeer tussen Oostrozebeke en Tielt kan blijven gebruik maken van de Steenovenstraat en Marialoopsesteenweg, behalve op het moment dat er op het kruispunt zal gewerkt worden. Voor het plaatselijk verkeer zal een aangepast omleidingsplan worden voorzien. Gedurende de werken en de verschillende fases kunnen de omleidingen wijzigen

Bereikbaarheid
Oostrozebeke
Oostrozebeke

Bereikbaarheid vanuit Oostrozebeke - Ooigem - Wielsbeke - ...

Volg vanaf Oostrozebeke de Dentergemstraat richting De Ginste (Kipco - Damaco). (Vanaf Rondpunt Hoogleenstraat, Dentergemstraat & Kalbergstraat).

Volg de Dentergemstraat tot het einde en volg de Dentergemstraat linksaf over de brug (Mandel).

Sla na de brug rechtsaf in de Oostrozebekestraat.

Volg de Oostrozebekestraat tot de Wakkensesteenweg en sla linksaf richting Tielt.

Volg de Wakkensesteenweg tot het kruispunt met de Gentstraat en sla linksaf richting Meulebeke.

De weg 400m volgen, De Nieuwe Beer vind je rechts.

meulebeke

Bereikbaarheid vanuit Ingelmunster - Meulebeke - Marialoop - ...

Volg vanaf Meulebeke de Marialoopsteenweg richting Marialoop. (Rondpunt Meentakstraat, Tieltstraat & Nijverheidsstraat).

Neem de 2e afslag op het rondpunt in Marialoop richting Tielt (Marialoopplaats).

Volg de weg tot Industriezone Zuid Tielt en sla rechtsaf in de Tenhovestraat (Warnez Nv).

Volg de Tenhovestraat tot de Wakkensesteenweg en sla reschtsaf richting Wakken.

Volg de Wakkensesteenweg (opgepast! trajectcontrole 70km/h) tot het kruispunt met de Gentstraat en sla rechtsaf richting Meulebeke.

De weg 400m volgen, De Nieuwe Beer vind je rechts.

meulebeke
dentergem
dentergem

Bereikbaarheid vanuit Dentergem - Aarsele - Deinze - ...

Volg vanaf Dentergem de Meulebekesteenweg (N305) richting Oostrozebeke - Meulebeke.

Sla linksaf aan de fruit- en groentenwinkel Debrabandere in de Meulekestraat.

Sla rechtsaf in de Adamstraat en volg tot de Tieltstraat (Wakken - Tielt).

Sla rechtsaf in de Tieltstraat richting Tielt.

Sla linksaf in de Gentstraat richting Meulebeke.

De weg 400m volgen, De Nieuwe Beer vind je rechts.

Fase 1

Fase 1 - Voorbereidende werken (april 2021 - september 2021)

In fase 1 voeren we een aantal voorbereidende werken uit. Waar er vandaag grachten zijn, worden deze gedempt en worden nieuwe grachten voorzien naast het toekomstige fietspad. Ter hoogte van de bebouwing worden hagen en omheiningen verwijderd, worden de bestaande rioolbuizen opgebroken en wordt een tijdelijke riolering voorzien. Opritten die hiervoor onderbroken worden, worden ’s avonds terug berijdbaar gemaakt

Fase 1
Fase 2
Fase 2

Fase 2 - Verplaatsen nutsvoorzieningen (juni 2021 – maart 2022)

Nutsleidingen (water, gas, elektriciteit en internet) worden vaak onder de weg of onder het fietspad gelegd. Wanneer er later aan deze leidingen gewerkt moet worden, moet de weg of het fietspad open gebroken worden. Hierdoor ontstaan oneffenheden in het wegdek waardoor de kwaliteit en de veiligheid ervan verminderen. Om te zorgen dat het fietspad gedurende lange tijd in goede staat kan blijven, worden de nutsleidingen in de Gentstraat niet onder de weg of het fietspad aangelegd, maar worden ze verplaatst naar een plek waar ze na de werken nog bereikbaar zijn. In fase 2 worden deze nieuwe nutsvoorzieningen aangelegd. Alle woningen worden op het nieuwe net van nutsvoorzieningen aangesloten.

Fase 3

Fase 3 - Riolerings- en wegenwerken van Oostrozebeke naar Meulebeke (november 2021 – januari 2024)

In deze fase worden de riolerings- en wegenwerken uitgevoerd in verschillende deelfasen. Ook hier wordt er tegelijk gewerkt vanuit Meulebeke (Meentakstraat) richting Oostrozebeke en vanuit Oostrozebeke (Wakkensteenweg) richting Meulebeke. Per deelfase volgen de wegenwerken onmiddellijk op de rioleringswerken. Op die manier wordt de hinder gedurende een relatief korte periode beperkt tot een kort segment van de Gentstraat.

Fase 3
Fase 4
Fase 4

Fase 4 - Riolerings- en wegenwerken zijstraten (september 2021 – juli 2023)

Samen met de Gentstraat worden ook rioleringswerken, en aansluitend wegenwerken, uitgevoerd in de meeste zijstraten. Deze worden op de luchtfoto aangeduid in het groen. De volgorde van de uitvoering van de werken in de zijstraten wordt afgestemd op de werken in de Gentstraat.